Paardencoaching, wat is het?

Het paard als prooidier, vluchtdier en sociaal dier beschikt over zuivere en natuurlijke sensoren. Paarden zijn zeer goed in het oppikken van non-verbale signalen en reageren hier bijzonder sensitief op. Een paard maakt hierdoor binnen een fractie van een seconde een inschatting van een situatie. Daarnaast is een paard als sociaal dier afhankelijk van de leiders in de groep. Hierbij geeft een paard continue feedback aan de manier waarop men leiding geeft aan zichzelf of de omgeving.

Methodiek PAS

Deze kwaliteiten van een paard worden op een methodologische en professionele wijze in coachingtrajecten ingezet, paardencoaching genoemd. Hierdoor wordt het reflectieproces van een coachee versterkt en een coaching traject verkort.

Het gedrag van een paard wordt belangrijk in de interactie met de situatie of casus van de coachee. De feedback die het paard aan de mensen om hem heen geeft, is datgene wat er op dat moment is. Het is puur, eerlijk, zonder bijbedoeling en speelt zich af in het nu. Omdat de coachee met behulp van ‘Paard als Spiegel’ tot directe inzichten komt en tot de kern van een casus of situatie doordringt, is het coachingtraject vaak korter dan bij coaching zonder ‘Paard als Spiegel’.

Bron: horsense.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close